Β΄ Συνάντηση Χορωδιών (28 Μαΐου 2017)

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Β΄ Συνάντηση Χορωδιών που διοργάνωσε η Ενορία μας. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 7.30 μ.μ. στον κινηματογράφο "ΑΛΕΚΑ" Ζωγράφου, παρουσία πολλών προσκεκλημένων και πολλών φιλόμουσων θεατών. 

       Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Δήμου Αργυρούπολης, η οποία παρουσίασε εκλεκτό πρόγραμμα 7 τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου. Η χορωδία ερμήνευσε τραγούδια όπως το "Μάτια μπλε", "California Dreamin' ", "Μες του Αιγαίου τα νερά", "Magnanita Pueblerina", "Exsultate Cantamos Festivo", "Μικρή πατρίδα" και "Οδός ονείρων". 

               

 

     Ακολούθησε η Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η οποία παρουσίασε πρόγραμμα 8 τραγουδιών με μαέστρο τον κ. Σταύρο Μπερή.  Η χορωδία ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια από το "Παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλη, και ακόμη τα "Ω φιλτάτη Πατρίς" του Ανδρέα Κάλβου, "Ερήνη", "Θέλω κοντά σου να μείνω" και "Πυρρίχιος".  

    

     Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης κάλυψε η Χορωδία Αγίας Μαρίνας ΄Άνω Ιλισίων με πρόγραμμα 11 τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιωάννη Λαζαρίδη. Η χορωδία μας ερμήνευσε συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Σταύρου Κουγιουμτζή, L. Cohen κ.α., και έκλεισε το πρόγραμμά της με το "La Vergine degli Angeli" του Giuseppe Verdi.

 

        

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος κ. Αντώνης Οικονόμου, στελέχη των Δήμων κ.α.

 

 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του προγράμματος της Χορωδίας Αγίας Μαρίνας:

                                              
     

δημοσιεύθηκε την 01/06/2017