Ενορία Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων

Ιερα Πανήγυρις Αγίας Μαρίνας 2015

 

δημοσιεύθηκε την 28/09/2015

Εκδηλώσεις στη λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής 2014-2015

 

ΨΑΛΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -  Γ΄ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ.

     Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η Γ΄ Ημερίδα των Μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό τον γενικό τίτλο: "Θέματα Θεωρίας της Ψαλτικής". Η Ημερίδα έγινε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων το πρωί από  9.30 π.μ. - 14.30 μ.μ. Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.

 

ΨΑΛΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

     Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 8.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων, οι ΙΛΙΣΙΩΤΕΣ ΨΑΛΤΕΣ, ο Χορός Ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων, θα ψάλει το μεταβυζαντινό "μάθημα" -εκτενή και έντεχνη σύνθεση- "Λάμπρυνον τῇ θείᾳ δόξῃ" του Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Παναγιώτη Χρυσάφη του Νέου (17ος αι.). Περισσότερα για την ψαλτική εκδήλωση εδώ.

     Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και των δοκιμών του Χορού Ψαλτών της Αγίας Μαρίνης και προσκαλούνται να τις παρακολουθήσουν όλοι οι φιλόμουσοι και φιλοθεάμονες.     

δημοσιεύθηκε την 28/09/2015

Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

                                         ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 

Την Κυριακή 10/5/2015 και ώρα 7.00 μ.μ. τελέστηκε  Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο για βοήθεια και ενίσχυση στην προσπάθεια των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και γενικότερα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων εν όψει της εξεταστικής περιόδου.

 

δημοσιεύθηκε την 28/09/2015

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου στην Ενορία μας

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Ενορία μας
 
 
     Τη Μ. Τρίτη (7/4/2015) η Ενορία μας είχε την τιμή και τη χαρά να δεχθεί την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Ιερωνύμου Β΄, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου. Περισσότερα και φωτογραφικό υλικό εδώ...

δημοσιεύθηκε την 28/09/2015