Ενορία Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων

Συμμετοχή της Χορωδίας Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων στο Φεστιβάλ Δήμου Πεντέλης

     Η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, συμμετείχε στο Χορωδιακό  Φεστιβάλ Δήμου Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη. Το φεστιβάλ ήταν θεματικό, αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, και έλαβαν μέρος 6 Χορωδίες. Η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων συμμετείχε με πρόγραμμα 4 τραγουδιών, με τη συνοδεία στο πιάνο του σολίστ κ. Μάνου Βασιλόπουλου. 

         

 

  

δημοσιεύθηκε την 07/06/2019

5ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ ("Παρνασσός" 18/5/2018)

Η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδος και έλαβε χώρα το τριήμερο 18-19-20 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εμφάνιση της Χορωδίας μας στο πρόγραμμα της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018.

 

δημοσιεύθηκε την 21/05/2018

Εκδήλωση απονομής επαίνων σε αριστούχους Ι. Αρχιεπισκοπής (Μουσική συμμετοχή - 10 Μαΐου 2018)

     Η Χορωδία μας πλαισίωσε μουσικά με πρόγραμμα 6 τραγουδιών την εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων της  Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που έγινε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 (ώρα 7.00 μ.μ.) στην Αίθουσα "Αθανάσιος Λευκαδίτης" του μεγάρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο Παγκράτι, για την απονομή επαίνων στους αριστούχους των Κατηχητικών σχολείων που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ι. Αρχιεπισκοπής. 

 

δημοσιεύθηκε την 13/05/2018

Β΄ Συνάντηση Χορωδιών (28 Μαΐου 2017)

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Β΄ Συνάντηση Χορωδιών που διοργάνωσε η Ενορία μας. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 7.30 μ.μ. στον κινηματογράφο "ΑΛΕΚΑ" Ζωγράφου, παρουσία πολλών προσκεκλημένων και πολλών φιλόμουσων θεατών. 

       Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Δήμου Αργυρούπολης, η οποία παρουσίασε εκλεκτό πρόγραμμα 7 τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου. Η χορωδία ερμήνευσε τραγούδια όπως το "Μάτια μπλε", "California Dreamin' ", "Μες του Αιγαίου τα νερά", "Magnanita Pueblerina", "Exsultate Cantamos Festivo", "Μικρή πατρίδα" και "Οδός ονείρων". 

               

 

     Ακολούθησε η Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η οποία παρουσίασε πρόγραμμα 8 τραγουδιών με μαέστρο τον κ. Σταύρο Μπερή.  Η χορωδία ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια από το "Παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλη, και ακόμη τα "Ω φιλτάτη Πατρίς" του Ανδρέα Κάλβου, "Ερήνη", "Θέλω κοντά σου να μείνω" και "Πυρρίχιος".  

    

     Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης κάλυψε η Χορωδία Αγίας Μαρίνας ΄Άνω Ιλισίων με πρόγραμμα 11 τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιωάννη Λαζαρίδη. Η χορωδία μας ερμήνευσε συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Σταύρου Κουγιουμτζή, L. Cohen κ.α., και έκλεισε το πρόγραμμά της με το "La Vergine degli Angeli" του Giuseppe Verdi.

 

        

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος κ. Αντώνης Οικονόμου, στελέχη των Δήμων κ.α.

 

 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του προγράμματος της Χορωδίας Αγίας Μαρίνας:

                                              
     

δημοσιεύθηκε την 01/06/2017

"Μια φωνή, μια μουσική" (Συναυλία Ιδρύματος Νεότητας-7 Μαΐου 2017)

     Η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων συμμετείχε στη Συναυλία με τίτλο "Μια φωνή, μια μουσική", που διοργάνωσε το ΄Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαϊου 2017 το απόγευμα στα προπύλαια του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου, στο πάρκο Γουδή.  Η Χορωδία μας παρουσίασε ημίωρο πρόγραμμα 10 τραγουδιών στην έναρξη της εκδήλωσης. 

 

            

 

 

    

 

 

δημοσιεύθηκε την 10/05/2017