Ενοριακή Φιλανθρωπία

         Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο έχει ως μέριμνα την παροχή βοήθειας σε εμπερίστατους ενορίτες μας. Στα πλαίσια αυτά με την ευθύνη του Ε.Φ.Τ. λειτουργούν:  

 

  • ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ

 

  • ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Μηνιαίως ή και εκτάκτως (ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες και τη διαθεσιμό­τητα των ειδών) διανέμονται δέματα με τυποποιη­μένα είδη διατροφής σε άπορους ενορίτες μας.

   

  • ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο ξενώνας φιλοξενίας απόρων φοιτητών στεγάζεται στο κτήριο του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης (οδ. Παπαφλέσσα 26). Στους δύο ορόφους του ξενώνα έχουν δημιουργηθεί δέκα μονόκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, γραφείο και ντουλάπα. Με τη λειτουργία του ξενώνα δίδεται σε άπορους φοιτητές η δυνατότητα πραγματοποίησης των σπουδών τους.

 

  • ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

Παράλληλα με τον κεντρικό ξενώνα λειτουργεί και ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας απόρων φοιτη­τριών (οκτώ κλινών) σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας που βρί­σκεται στην οδό Εκβατάνων αριθμ. 32-36.

 

  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο Μελέτης του Ε.Φ.Τ. βρίσκονται στο κτήριο του Κ.Ε.Α. (οδ. Παπαφλέσσα 26), στον 3ο όροφο. Διατίθενται για τη μελέτη των φοιτητών και των μελών της Δανειστικής Βιβλιο­θήκης.

  

  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Διοργανώνεται τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία και λειτουργεί Ενοριακή Τράπεζα Αίματος. Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο (ανά εξάμηνο) σε αίθουσα του Ιερού Ναού μας σε συνεργασία με το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο.