Ενορία Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τις Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα

 

δημοσιεύθηκε την 08/04/2020

Ανακοίνωση με αφορμή την πανδημία του Κορονοϊού

 

Αγαπητοί ενορίτες,

Από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πρόκειται να ζήσουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας και χωρίς να είναι δυνατόν να προβλέψει κανείς όλες τις παραμέτρους του θέματος, προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε ως ενορία, ως εκκλησιαστική κοινότητα, με υπευθυνότητα και με μοναδικό γνώμονα την ωφέλεια (πνευματική και σωματική) των μελών της.

Θα θυμάστε, βέβαια, ότι ήδη από την Α΄ Ακολουθία των Χαιρετισμών (Παρασκευή 6 Μαρτίου), ο π. Κωνσταντίνος στο τέλος της ακολουθίας απηύθυνε στο εκκλησίασμα λόγο παραινετικό, εξηγώντας σε όλους μας την κρισιμότητα της κατάστασης, την ανάγκη να φερόμαστε με υπευθυνότητα και να απο­φεύγουμε δήθεν «ζηλωτικές» συμπεριφορές, αλλά και το σεβασμό που πρέπει να επιδείξουμε στις υποδείξεις των ειδικών για το θέμα της πανδημίας και τη δυνατότητα, μέσα από τις συνθήκες που θα προκύψουν, όλοι μαζί να αγωνι­σθούμε, ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη πνευματική ωφέλεια στη σχέση μας με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας παράλληλα με τη διαφύλαξη της υγείας μας.

Το ίδιο βράδυ, και μάλιστα πριν από τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις, ενημερώσαμε όλους τους εμπλεκομένους ότι αναβάλλονται για την αποφυγή των συνεπειών του συνωστισμού κάποιες ενοριακές δραστηριό­τητες (ομιλία μετά τη θεία λειτουργία της Κυριακής, Τμήματα Κατήχησης, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Αγιογραφίας, Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, Παιδική Χορω­δία, προσφορά καφέ μετά τη θεία λειτουργία). Η απόφαση αυτή, αν και αρχικά ξάφνια­σε πολλούς, γιατί δεν είχε αρχίσει ακόμη να διαδίδεται το σύνθημα: «Μένουμε Σπίτι», πάρθηκε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ενοριτών μας και την απαιτούμενη αίσθηση ευθύνης που έχουμε απέναντί τους.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης και τη γενικευμένη ανησυχία η Ελ­ληνική Κυβέρνηση (ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 872/τεύχ. Β΄/16.03.2020) έλαβε απόφα­ση για προσωρινή «απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιερο­πραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας» για το χρονικό διάστημα από 16 έως και 30ής Μαρτίου, αρχικά, και από 31ης Μαρτίου έως και 11ης Απριλίου, στη συνέχεια.

Με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση της νομιμότητας, αλλά και μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο διάδοσης του ιού μέσω του συνωστισμού των εκκλησια­ζομένων, ο Ναός παραμένει κλειστός και δεν πραγματοποιούνται οι προβλεπό­μενες για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής ακολουθίες.

Τώρα αναμένουμε, μετά και τη σχετική Απόφαση - πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να μας δοθεί η δυνατότητα να τελε­σθούν οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος σε όλους τους Ναούς κεκλεισμένων των θυρών, με έναν ιερέα και τον ιεροψάλτη.

Στην περίπτωση αυτή θα μεταδοθούν οι ακολουθίες από την ιστοσελίδα μας (www.agiamarinailision.gr).

             Αγαπητοί ενορίτες,

            Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οφείλουμε όλοι να επι­δείξουμε σύνεση και σοβαρότητα. Για να μην παρασυρόμαστε από τις ανεύθυνες απόψεις και τις προσπάθειες παραπληροφόρησης, από όπου και αν προέρχονται, θέτουμε στη διάθεσή σας τα παρακάτω κείμενα, τα οποία σας συνιστούμε ενθέρ­μως να μελετήσετε.

Ευχόμαστε σε όλους να παραμένετε ασφαλείς στα σπίτια σας, κλεισμένοι μέσα στον προσωπικό οίκο του νοός και της καρδίας του ο καθένας μας, και εκεί να σας «επισκεφθεί» η χάρις του Αναστημένου Χριστού, πράγμα το οποίο είναι πάντοτε ο σκοπός της πνευματικής μας ζωής.

Με αγάπη Χριστού


δημοσιεύθηκε την 02/04/2020

Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2020

 

 Κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (2 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2020) κάθε εβδομάδα τελούνται οι εξής ακολουθίες:

ΤΕΛΕΣΗ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Τετάρτη βράδυ: Θ. Λειτουργία Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων:  7.00 - 8.30 μ.μ.
  • Παρασκευή πρωί: Θ. Λειτουργία Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων: 7.30 - 9.15 π.μ. 
  • Σάββατο πρωί : Θ. Λειτουργία 7.30 - 9.30 π.μ.
  • Κυριακή πρωί : Θ. Λειτουργία 7.30 - 10.30 π.μ. 

ΛΟΙΠΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

  • Πρωινή Ακολουθία: Δευτέρα έως Πέμπτη 7.30 π.μ. 
  • Ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου:  Δευτέρα έως Πέμπτη 6.00 μ.μ. 
  • Ακολουθία Χαιρετισμών: Παρασκευή 6.30 μ.μ.
  • Κατανυκτικός Εσπερινός: Κυριακή απόγευμα 6.00 μ.μ. (Κυριακές Τυρινής, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Νηστειών)

δημοσιεύθηκε την 01/03/2020

Κοπή βασιλόπιτας

 

   Τήν προσεχή Κυριακή 19 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας της ενορίας μας για το 2020.

δημοσιεύθηκε την 13/01/2020

Xριστουγεννιάτικο Μήνυμα Αρχιεπισκόπου 2019

 

Διαβάστε εδώ το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πασης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' για τον έρανο της Αγάπης 2019.

δημοσιεύθηκε την 22/12/2019