Ενορία Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων

Β΄ Συνάντηση Χορωδιών (28 Μαΐου 2017)

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Β΄ Συνάντηση Χορωδιών που διοργάνωσε η Ενορία μας. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 7.30 μ.μ. στον κινηματογράφο "ΑΛΕΚΑ" Ζωγράφου, παρουσία πολλών προσκεκλημένων και πολλών φιλόμουσων θεατών. 

       Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Δήμου Αργυρούπολης, η οποία παρουσίασε εκλεκτό πρόγραμμα 7 τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου. Η χορωδία ερμήνευσε τραγούδια όπως το "Μάτια μπλε", "California Dreamin' ", "Μες του Αιγαίου τα νερά", "Magnanita Pueblerina", "Exsultate Cantamos Festivo", "Μικρή πατρίδα" και "Οδός ονείρων". 

               

 

     Ακολούθησε η Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η οποία παρουσίασε πρόγραμμα 8 τραγουδιών με μαέστρο τον κ. Σταύρο Μπερή.  Η χορωδία ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια από το "Παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλη, και ακόμη τα "Ω φιλτάτη Πατρίς" του Ανδρέα Κάλβου, "Ερήνη", "Θέλω κοντά σου να μείνω" και "Πυρρίχιος".  

    

     Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης κάλυψε η Χορωδία Αγίας Μαρίνας ΄Άνω Ιλισίων με πρόγραμμα 11 τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιωάννη Λαζαρίδη. Η χορωδία μας ερμήνευσε συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Σταύρου Κουγιουμτζή, L. Cohen κ.α., και έκλεισε το πρόγραμμά της με το "La Vergine degli Angeli" του Giuseppe Verdi.

 

        

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος κ. Αντώνης Οικονόμου, στελέχη των Δήμων κ.α.

 

 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του προγράμματος της Χορωδίας Αγίας Μαρίνας:

                                              
     

δημοσιεύθηκε την 01/06/2017

"Μια φωνή, μια μουσική" (Συναυλία Ιδρύματος Νεότητας-7 Μαΐου 2017)

     Η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων συμμετείχε στη Συναυλία με τίτλο "Μια φωνή, μια μουσική", που διοργάνωσε το ΄Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαϊου 2017 το απόγευμα στα προπύλαια του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου, στο πάρκο Γουδή.  Η Χορωδία μας παρουσίασε ημίωρο πρόγραμμα 10 τραγουδιών στην έναρξη της εκδήλωσης. 

 

            

 

 

    

 

 

δημοσιεύθηκε την 10/05/2017

Εμφάνιση Χορωδίας στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (23 Ιανουαρίου 2017)

 

     Η Χορωδία Αγίας Μαρίνας ΄Ανω Ιλισίων τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποίησε μουσική εμφάνιση στην Αίθουσα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (Γ΄ Σεπτεμβρίου 52), με πρόγραμμα 18 τραγουδιών ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

 

  

 

   

 

δημοσιεύθηκε την 06/02/2017

"Χορεύουσιν άγγελοι ... και άδουσιν άνθρωποι" (11 Δεκεμβρίου 2016)

 

     Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στον κιν/φο "ΑΛΕΚΑ" Ζωγράφου, η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων συμμετείχε μαζί με το Χορό Ψαλτών "Ιλισιώτες Ψάλτες" της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγίας Μαρίνας, σε κοινή χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο: "Χορεύουσιν ἄγγελοι... καί ἄδουσιν ἄνθρωποι". Η Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιωάννη Λαζαρίδη, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα 14 τραγουδιών κυρίως χριστουγεννιάτικου και θρησκευτικού περιεχομένου.

            Ακολουθεί δείγμα του μουσικού προγράμματος:

              

 

δημοσιεύθηκε την 26/11/2016

Α΄ Συνάντηση Χορωδιών (15 Μαϊου 2016)

   Η ενορία μας διοργάνωσε με επιτυχία την Α΄ Συνάντηση χορωδιών Ευρωπαϊκής Μουσικής Αγίας Μαρίνας ΄Ανω Ιλισίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 στις 7.00 μ.μ. στον κινηματογράφο "ΑΛΕΚΑ" (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, πλ. Γαρδένιας, Ζωγράφου). Στην εκδήλωση συμμετείχαν η χορωδία του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σαλαμίνας "Απόλλων" με χοράρχη την κ. Ευαγγελία Λαμπάρα, η Χορωδία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με χοράρχη την κ. Χριστίνα Ρόκκου και η νεοσύστατη χορωδία του Ναού μας με χοράρχη το μαέστρο κ. Ιωάννη Λαζαρίδη.

      Στην εκδήλωση αυτή η Χορωδία Αγίας Μαρίνας ΄Ανω Ιλισίων παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα 10 τραγουδιών.   

Ακολουθεί απόσπασμα του προγράμματος που παρουσιάστηκε: 

              

 

δημοσιεύθηκε την 06/06/2016